شناسایی چربی‌های سالم و مضر

 

Picturing the future: Innovative method to detect the body’s fat burning furnace

چاقی در کودکان تبدیل به یکی از چالش‌های اصلی سلامت در قرن ۲۱ شده است. بروز این عارضه در دوران کودکی تاثیر به سزایی در سلامت فرد در دوران بزرگسالی ایفا می‌کند و بستر مناسبی برای ابتلا به انواع بیماری‌ها در آینده فراهم می‌آورد.

چاقی به یک نگرانی رو به رشد است و با بسیاری از بیماری های مزمن مانند فشار خون بالا، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و انواع خاصی از سرطان در ارتباط است. تقریبا ۵ میلیون فرد بزرگسال و ۱٫۶ میلیون کودک در کانادا با چاقی زندگی می کنند.

محققان در برنامه های تحقیقاتی MAC-چاقی،  یک روش ابتکاری و ساده که  می تواند چربی قهوه ای  را اندازه گیری کند با استفاده از یک دوربین وابسته به گرماسنجی یا دمانگاری ( ترموگرافی) به تشخیص تغییرات درجه حرارت پوست، پرداخته اند.این روش جدید یک تکنیک مفید برای تست بالینی و پیشبرد درک درستی از عملکرد قهوه ای چربی در مدل های حیوانی را فراهم می کند.چربی‌های موجود در بدن انسان دو نوع هستند؛ چربی‌های سفید و چربی‌های قهوه‌ای. چربی سفید همان چربی‌های مضری است که در اثر ذخیره‌ی کالری در بدن تشکیل می‌شود و می‌تواند منجر به چاقی گردد؛ در حالیکه چربی قهوه‌ای کالری‌ها را سوزانده و با تولید حرارت به گرم نگه‌داشتن بدن نوزادان و کودکان کمک می‌کند.به عبارت دیگر، هرچقدر میزان چربی‌های قهوه‌ای (چربی سالم) در بدن بیشتر باشد، سوخت و سوز نیز افزایش یافته و احتمال ذخیره‌ی چربی‌های سفید (چربی مضر) کاهش خواهد یافت.با اینکه هر دو نوع این چربی‌ها برای دانشمندان شناخته شده محسوب می‌شود ولی تا همین اواخر دانشمندان تصور می‌کردند که چربی‌های قهوه‌ای قبل از دوران بلوغ از بین می‌روند و چربی سفید را به جای می‌گذارند که نتیجه‌ آن افزایش وزن و چاقی است. ولی تحقیقات جدید نشان داده که با افزایش سن، چربی‌های قهوه‌ای از بین نرفته و تنها میزان آن‌ها در بدن کاهش می‌یابد.

شما ممکن است این را هم بپسندید

پاسخ دهید