خطرات جدی و مشکلات ماموگرافی
به گزارش گروه ترجمه سرویس علم وفناوری ایمنا و به نقل از نچرال نیوز، اگرچه ماموگرافی روش غربالگری برای سرطان پستان است و به طور گسترده استفاده میشود، اما روش های جایگزین هم وجود دارد. تحقیقات نشان داده است که ماموگرافی پاسخ قطعی به تشخیص زودهنگام نیست، و در واقع، اغلب می تواند مشکلات بیشتری ایجاد کند.
در ادامه مشکلاتی که ماموگرافی ایجاد میکند را بررسی میکنیم.
ماموگرافی خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد
مطالعات ۳۰ ساله اثرات تابش اشعه ایکس با دوز پایین بر روی انسان، بسیار شبیه آنچه در ماموگرافی استفاده میشود نشان میدهد که ۷۵ درصد از سرطانهای پستان را میتوان با اجتناب از در معرض قرارگرفتن پرتوهای یونیزان ماموگرافی، اشعه ایکس و دیگر دستگاه های پزشکی کاهش داد. علاوه بر این مشکل، فشرده سازی سینه ممکن است منجر به گسترش توده سلولهای سرطانی و باعث متاستاز بافت پستان شود.
جواب ماموگرافی همیشه درست نیست
نرخ بالای مثبت کاذب
یک مطالعه سوئدی از ۶۰ هزار زن ۴۰-۶۴ ساله که برای سرطان پستان مورد بررسی قرار گرفتند، نشان داد که از ۷۲۶ نفری که به یک متخصص غدد برای درمان مراجعه کرده بودند، ۷۰٪ از آنها آزمایش سرطان مثبت داشتند. این مطالعه ثابت کرد که امکان خطای ماموگرافی بسیار بالاست و امکان اشتباه دارد.
نرخ بالای منفی کاذب
در حالی که مثبت کاذب باعث استرس غیر ضروری و مداخله پزشکی میشود جواب منفی کاذب هم می تواند کشنده باشد. بافت سینه زنان زیر ۴۰ به طور کلی متراکمتر است درنتیجه تشخیص تومورها در ماموگرافی سختتر است. برای زنان ۴۰-۴۹ ساله، موسسه ملی سرطان اشاره دارد که ۴۰ درصد از آزمون با نتیجه کاذب منفی اعلام شده بود درحالیکه مبتلا به سرطان بودند.
امکان تشخیص تومورهای زیر دو سانتی متر را ندارد
درمان جایگزینی استروژن (ERT) نتایج ماموگرافی را مبهم میسازد. با توجه به مطالعه از ۸۸۰۰ زن یائسه ۵۰ ساله و مسن تر، استفاده از ERT منجر به ۷۱٪ افزایش شانس دریافت جواب مثبت کاذب از ماموگرافی شد.
ماموگرافی نیز ممکن است تومور اندازه گیری کمتر از ۲ سانتی متر قطر را نداشته باشد.
روش امنتر غربالگری سرطان پستان مانند ترموگرافی، که با استفاده از تولید گازهای گلخانه ای حرارت مادون قرمز برای تشخیص سرطان، به جای تابش اشعه x استفاده میشود در حال گسترش است.
ترموگرافی چیست؟
از حسگرهای مادون قرمز برای شناسایی حرارت و افزایش حالت عروقی به عنوان محصول جانبی از واکنشهای بیوشیمیایی استفاده میشود. روشی زود تشخیص به عنوان آزمون کمکی در تصویربرداری مورد استفاده قرار میگیرد که اولین سیگنالی که حاکی از وجود مشکل است را نشان میدهد. شناسایی توده قبل از اینکه قابل لمس شود با این روش ممکن است. این روش به طور میانگین در تمام گروه سنی دارای حساسیت ۹۰ درصدی نسبت به توده های سرطانی دارد (۱۰ درصد توده های سرطانی تشخیص داده نمی شود )
hi dear
mr ghayoumi zade
your site is very usefull and
updated…im pleased to study
your good site…
in because it consisted of many different of medical …..!