كاربردهاي تصويربرداري گرمايي در محصولات كشاورزي
كنترل فرآيند و كنترل كيفيت محصولات توليد شده يكي از مهمترين و اصلي ترين مراحل در توليد و فرآوري مي باشد. يكي از شيوه هاي غير مخرب كه به اين منظور مورد استفاده قرار مي گيرد، پردازش و آناليز تصاوير گرفته شده از محصولات در طيف هاي مختلف مي باشد. در بسياري از موارد اختلاف دما بين دو ناحيه عامل تعين كننده جهت كنترل فرآيند مي باشد، كه شيوه دمانگاري با اشعه مادون قرمز توسط دوربين هاي ترموگرافي از شيوه هاي غير مخرب و غير تماسي براي ثبت اين تفاوت گرمايي مي باشد. در سالهاي اخير كاربرد دمانگاري به عنوان يكي از اصلي ترين شيوه هاي غير مخرب توسعه يافته است و امروزه تصاوير تهيه شده از دوربين هاي ترموگرافي در رشته هاي مختلفي چون مهندسي عمران، مكانيك، تعمير و نگهداري تاسيسات،صنايع غذايي و كشاورزي مورد استفاده قرار مي گيرند. از جمله كاربرد هاي دوربين هاي گرمايي در كشاورزي و صنايع غذايي مي توان شناسايي عيوب ميوه ها و مواد غذايي در كاربردهايي كه آن عيوب در طيف مرئي قابل ثبت و روئيت نيست، كنترل كيفي مواد غذايي، درجه بندي كيفي محصولات كشاورزي، جداسازي ناخالصي در غلات و حبوبات، مانيتورينگ خودكار و يافتن تلفات سرماي سرد خانه ها و انبار هاي ذخيره سازي ميوه و مواد غذايي و تشخيص بيماري ها در گياهان اشاره كرد. در اين مطالعه در ابتدا به شناخت و نحوه عملكرد دوربين هاي گرمايي اشاره شده است. در ادامه اشاره اي به كاربردي بودن آن در صنعت شده است و پس از آن مطالعه اي بر كاربرد هاي آن در چهار زمينه مرتبط با كشاورزي صورت گرفته است. اين زمينه ها عبارتند از: مانتيتورينگ گياه و گياه پزشكي، برداشت خودكار محصولات كشاورزي، ارزيابي كيفي و كنترل دما نتايج مرور مقالات در اين مطالعه نشان از كارآمدي و رضايت بخش بودن روش گرمانگاري در تحقيقات بررسي شده دارد.
دانلود و خرید